yrkessm04

Transportteknik på plats i Yrkes-SM
Svenskt Näringsliv, LO och staten genom utbildningsdepartementet stod bakom Yrkes-SM som arrangerades vid Noliamässan i Piteå den 12-15 maj. Ett trettiotal deltagande branscher fanns på plats när Yrkes-SM nu för första gången gick av stapeln. Och transportteknik var naturligtvis med! Under dessa fantastiskt spännande dagar fanns det sammanlagt

6 354 besökare på tävlingsområdet. 1 100 personer kom på invigningen, 775 personer såg Sahara Hotnights och över 500 personer var på prisutdelningen. Räknar man med alla besökare på övriga kringaktiviteter så beräknas det totala antalet besökare vara nästan 10 000!

Jokrar i leken
De fem vinnarna från TYAs regionfinaler tävlade mot varandra i Yrkes-SM. Dessutom deltog tre unga jokrar vilket gjorde att det var totalt åtta tävlande som gjorde upp om segern!

Mycket stod på spel
De två bäst placerade, Nicklas Hallgren från Visby och Daniel Johansson från Värnamo, får representera Sverige i den nya grenen transportteknik vid World Skills Competition i Helsingfors 2005. De får under ett års tid möjlighet att träna och förbereda sig för detta världsmästerskap i yrkesutövning. Det var alltså inte bara äran som stod på spel under Yrkes-SM!

Läs mer om Yrkes-SM på www.yrkeslandslaget.com

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1