Dag 3 2005-05-28
Dagens tävlingsmoment Transport visade sig vara det svåraste hittills. Inte bara för Nicklas och Daniel utan för alla tävlande.

Transport
Uppgiften är att lasta och lossa en trailer med pallar och gods av varierande storlek. Det ingår att lastfördela och tänka på axeltryck, liksom att lastsäkra. Lasten ska dessutom kunna lossas i rätt ordning – med tanke på mottagarna – vilket kräver noggrann planering före start. De tävlande får använda en timme till planering och fyra timmar till praktiskt genomförande. Inget av de tävlande lagen har klarat av hela uppgiften eftersom tiden inte har räckt till på slutet.

Kommentarer efter dagens tävlingar:
– Det var slitigt, verkligen slitigt, suckar Daniel. Vi hade fått reda på hur mycket som skulle lastas och vart det skulle, men vi hade inte fått några mått. Det var det som ställde till det.
Nicklas är tystlåten, det märks att han är lite besviken.
– Om det såg svårt ut så var det mycket, mycket svårare i verkligheten. Dessutom var trailern bara 255 cm bred. Och det var fem ställen som godset var planerat att levereras till så det var ju inte bara att lasta på det i vilken ordning som helst.
– Vi la nog för mycket tid på att tänka på att det skulle lastas av, fortsätter Daniel. Nu hann vi ju inte ens lasta klart så vi bestämde oss för att ägna de sista minuterna åt att lastsäkra, istället för att få på de sista pallarna.

1 1 1 1