WS Nik Dan silver

Bild från prisutdelning där Daniel och Nicklas får sina silvermedaljer.

Land Poäng
Finland 549
Sverige 505
Danmark 504
Sydtyrolen, Italien 499
Noge 497
Holland 446

Daniel Johansson från Värnamo och Nicklas Hallgren från Gotland tog alltså silver vid Yrkes-VM i Helsingfors. Men vem är dom egentligen? Vi tog tempen på dom innan avresan till WorldSkills Competition.

Daniel Johansson, 19 år Värnamo
När Daniel inte tränar inför World Skills kör han lastbil för DHL i Småland och Västergötland.
– Det bästa i mitt jobb är friheten, säger Daniel. Jag kan bestämma över min egen tid och hur jag vill lägga upp dagens arbete.

När Daniel får en stund ledig spelar han gärna innebandy med arbetskamraterna. Han ser fram emot att få representera Sverige i transportteknik i Yrkes-VM.
– Det ska bli kul att träffa nya människor som sysslar med samma sak som jag. Det kommer att bli många roliga erfarenheter, säger Daniel.

Nicklas Hallgren, 20 år Gotland
Nicklas arbetsplats är Gotlands alla vägar. Han kör nämligen anläggningsgods: jord, grus och asfalt, för Dennis Åkeri. Det Nicklas gillar med sitt jobb är friheten - och utmaningen.
– Jag har mycket omväxlande körningar. Man stöter på nya problem hela tiden som kräver nya lösningar. Men det ordnar sig alltid, säger Nicklas på bred gotländska. Det roliga är att man får ta varje situation som den kommer.

Och det är förstås utmaningen som lockar med World Skills. Att mäta sig med de allra bästa.
– Det ska bli spännande. Först, i yrkes-SM, tävlade vi mot övriga Sverige. Nu ska vi möta hela världen, säger Nicklas.

Efter tävlingen – hemkomsten
Det svenska landslaget kom till Stockholm på förmiddagen den 3 juni. Med på båten fanns Daniel och Nicklas.
- Det har varit ett par omtumlande veckor med en massa upplevelser, utbrister Nicklas Hallgren. Uppmärksamheten har varit stimulerande men nu skall det bli skönt att komma hem och ta det lugnt ett tag.

För bägge killarna väntar nu vardagen med arbete som yrkesförare. Arbetskamraterna på DHL och Dennis Åkeri kan vara stolta över sina kollegor.

Läs mer om Nicklas och Daniel i Åkeritidningen eller helagotland.se

Pressmeddelande
yrkeslandslaget.com
Svenska framgångar
Skolministern möter...