euroskills logoEuroSkills pågår nu i oktober 2012 i Belgien.  Vinnaren från Yrkes-SM Joakim Johansson deltar för Sverige. EuroSkills handlar om yrkesskicklighet, att vara "bäst bland de bästa" i sitt yrke. Tanken med "Yrkes-EM" är att synliggöra yrkesutbildningen i Europa. Tävlingen arrangerades senast 2010 i Lissabon, Portugal. Två år tidigare gick den i Rotterdam, Nederländerna. Sverige har varje gång placerat sig i toppen med yrket yrkesförare!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

www.euroskills.info

GULD Är MÅLET för SVERIGES BÄSTA yrkesförare I YRKES-EM!

Om några dagar hålls för tredje gången ett europamästerskap i yrkesskicklighet. I grenen Transportteknik deltar förstås Sveriges bästa yrkesförare – Joakim Johansson från Gotland, svensk mästare i Yrkes SM för ungdomar.

Den 4-6 oktober tävlar 24 europeiska länder, med drygt 400 deltagare i 43 olika yrken,
i tävlingen EuroSkills i Spa-Francorchamps, Belgien. Intresset för tävlingen i de olika deltagarländerna har vida överträffat arrangörernas förväntningar och det talas redan om succé för arrangemanget.

En viktig yrkesgrupp som tävlar är yrkesförarna. Sverige ställer upp med svenska mästaren från Yrkes SM för ungdomar och tävlar mot Finland, Holland och Belgien i grenen Transportteknik. På programmet står bland annat moment som truckkörning och manöverkörning med lastbil, respektive dragbil och semitrailer.

Här kan du läsa hela pressmeddelandet!