Hoppa till innehåll
Home » Blogg » Förgyll arbetsdagen när du kör lastbil

Förgyll arbetsdagen när du kör lastbil

  • av
kör lastbil

Om du som yrkesförare kör lastbil kan det hända att du får väldigt långa körningar. Det kan både vara positivt och negativt. Det positiva är att du får se väldigt mycket längst med vägarna. Många känner också en stor frihetskänsla när de är ute och kör. Men det kan lätt bli lite ensamt och långtråkigt. Vissa dagar kör du åtta timmar med endast korta pauser. Så hur ska man göra för att förgylla sin arbetsdag lite mer. 

Gott kaffe när du kör lastbil

Gillar du kaffe får du inte missa att ha med dig en kaffebryggare i lastbilen. Det finns många praktiska modeller som fungerar så länge du har kaffepulver och kokande vatten. Då har du garanterat gott kaffe medan du kör på vägarna. Det kan också vara bra att investera i en praktisk mugg som du kan ha bredvid dig. 

Få tips på utbildningen 

Om du går en lastbilsutbildning kommer du säkerligen stöta på människor som har varit yrkeschaufförer väldigt länge. De har förmodligen många bra tips som du kan ta med dig. Du behöver inte heller vara helt ensam när du kör lastbil. Vid längre körningar kan du stanna på speciella rastplatser för långtradare och lastbilar. Här träffar du alltså andra som är ute och kör. Kanske kan du knyta värdefulla kontakter för framtiden?