Hoppa till innehåll
Home » Blogg » Körkort intensivkurs – träna bilkörning med bilspel

Körkort intensivkurs – träna bilkörning med bilspel

  • av
Bilspel för körkort

Har du ännu inte tagit ditt körkort kan du lyckas med det snabbare än vad du tror. Du kan nämligen boka in dig på en körkort intensivkurs och ha ditt körkort inom två veckor. De anordnas på flera ställen i landet och avslutas med en uppkörning och ett teoriprov. Klarar du detta får du körkortet i hand när du har avslutat din kurs, och kan börja köra bil. Om du vill öva innan kursen är det möjligt med simulatorspel för spelkonsol.

Olika typer av körkort intensivkurs

Du kan inte bara ta körkort för bil via en intensivkurs. Du kan även anmäla dig för c-körkort intensivkurs om du önskar. C-körkort står för tunga lastbilar och personbilar. För att vara behörig till denna kursen måste du dock redan ha ett B-körkort. Du ska också vara permanent bosatt i Sverige och fyllt 21 år. Detta är bestämmelser som kommer från Transportstyrelsen och är inget som den enskilda utbildningen styr över. Ett C-körkort kan öka dina chanser att få jobb inom transportsektorn.

Övningskör virtuellt innan kursen

Det kan kännas som en stor utmaning att ta körkort och många vill gärna förberedda sig lite innan. Om du har möjlighet kan det därför vara bra att övningsköra innan. För att du ska få övningsköra måste både du och din handledare ha genomgått en kurs i förberedande syfte. Din handledare måste även ha fyllt 24 år och ha ett svenskt körkort. Det funkar också med ett körkort från ett annat EES-land. Ju mer körvana du har desto större chans är det att du klarar av intensivkursen. Men det går även att anmäla sig utan att ha suttit i en bil tidigare. Kursledaren kommer att ta hänsyn till dina erfarenheter sedan tidigare när de lägger upp kursen.

Hitta din intensivkurs

Det enklaste är att söka efter körkort intensivkurs i närheten av där du bor. Då slipper du även boka in hotell eller annat boende. Kolla hur ofta de genomför intensivkurser och se till att anmäla dig i god tid. Annars kan platserna bli uppbokade.

Träna på bilspel på PS5

Om du inte har möjlighet att övningsköra med någon kan du faktiskt träna genom att spela PS5 spel. Det finns flertalet spel som är väldigt verklighetstrogna och som ger en känsla av att köra bil. Du kan även köpa till en ratt så blir känslan ännu mer verklighetstrogen. Även om det inte kan jämföras med att köra en riktig bil är det bättre än att komma helt oförberedd. Det finns flera spel som fungerar som en simulator där hela spelet går ut på att du ska köra så verklighetstroget som möjligt.

Satsa på en körkort intensivkurs

Oavsett om du kan träna innan eller inte bör du inte tveka på att boka in en intensivkurs för körkort. Det finns många fördelar med att ta sitt körkort. Du får en helt annan frihet och kan dessutom söka betydligt fler jobb. Det finns många jobb där det idag är ett krav att ha ett B-körkort. Sedan kan du titta på möjligheterna att köpa en egen bil.